Zeeuwse Vlegel en duurzaam ondernemerschap

Nieuwe verpakking voor Zeeuwse Vlegel (grootverpakking)

We hebben er bij het vernieuwen van onze verpakking voor gekozen deze zo duurzaam mogelijk te maken. Daarom wordt er gebuik gemaakt van FSC gekeurd papier wat ongebleekt is. Ook qua kleur hebben we bewust gekozen voor 1 druk kleur.

 

Uiteraard voldoet deze verpakking volledig aan de eisen die gesteld worden voor de voedingsmiddelen industrie. Het is daarom zonde om deze zomaar bij het oud papier te gooien. Gebruik de binnenkant van de zak bijvoorbeeld als bakpapier voor de Zeeuwse bolussen.

Je kan de zak ook opvullen met andere lege zakken of papier en hem zo ter decoratie in de winkel te zetten.Maar uiteraard doet hij ook prima dienst als vuilniszak of oud papier zak.

We werken aan meer recycle tips voor onze verpakkinen zodat deze zo veelvuldig mogelijk ingezet kan worden. Heb je zelf ideeën om onze verpakking te recyclen laat het dan vooral weten zodat we dit ook met andere kunnen delen.

Zeeuwse vlegel is regionaal en milieuvriendelijk geteelde tarwe. Dit is ontstaan als initiatief van jonge, enthousiaste, boeren en boerinnen met een toekomstvisie.

 Al in 1991 werkten ze samen met molenaars, bakkers, de Zeeuwse Milieu Federatie, landbouw- en consumentenorganisaties. Deze hebben gezamelijk het Zeeuwse vlegel volkorenbrood ontwikkeld en op de markt gebracht. En hiermee laten we al bijna 30 jaar zien dat een stikstofarme kringlooplandbouw mogelijk is.

Onze missie is om de transitie naar een duurzamere vorm van landbouw te stimuleren. Met het eten van Zeeuwse vlegel draagt u hieraan bij want wij zijn er van overtuigd dat de landbouw zoals die nu regulier wordt toegepast niet toekomstbestendig is. Ook heeft u met het eten van Zeeuwse vlegel invloed op de omgeving, hoe mooi zou het zijn als er spontaan weer korenbloemen groeien in onze tarwepercelen.