Zeeuwsche Zoute lanceert nieuwe zoutvariant met zeekraal
Zeeuwsche Zoute Zeekraal is de tweede productvariant van Zeeuwsche Zoute waar een samenwerking is met een andere lokale onderneming met het Zeker Zeeuws keurmerk. Het zeezout wordt gecombineerd met de zeekraal van Zeeuws Zilt. Doordat het plantje actief zout uit het water opneemt, krijgt het een zilte smaak. Ook zit het boordevol vitaminen die zijn opgenomen uit het zeewater. Hierdoor ontstaat een uniek samengevoegd product dat perfect is voor smaakcombinaties waarbij je graag een zoute smaak wilt combineren met het ziltige van de zee. Deze excentrieke smaak is een echte toevoeging aan verschillende gerechten in de keuken, zoals kabeljauw, mosterdsoep, een eiergerecht of een heerlijke steak tartaar.
De zeekraal komt bij de teler ‘Zeeuws Zilt‘ vandaan. Zij telen dit op het land met behulp van het zoute water uit het Veerse Meer. Van oorsprong groeit het in het overgangsgebied van zout water en land, de zogenaamde ‘schorren’. Zeeuws Zilt bootst deze omgeving na waardoor zij in staat zijn om de zeekraal te kweken.
Dit product is het enige zeezout met Zeeuwse zeekraal dat volledig gemaakt is met grondstoffen uit Zeeland. Dit maakt deze variant uniek en iedereen die het zout proeft, zal blij verrast zijn door de verfijnde, ziltige smaak.
Zeeuwsche Zoute Zeekraal is een 100% Zeeuws product. Wil je zelf eens deze unieke zeezout proeven? Hij is vanaf nu verkrijgbaar in een glazen pot waar 100 gram van het product in zit. De nieuwe smaak is te bestellen via de webshop van Zeeuwsche Zoute.
fotocredits: Zeeuwsche Zoute & Jan-Kees de Meester