Weststrate in Middelburg; Zeeuwse nuchterheid

Lokaal. Eerlijk. Duurzaam. De drie kernwaarden die Zeker Zeeuws ondernemers willen uitdragen. Weststrate in Middelburg is één van onze partnerbedrijven die perfect passen binnen deze kernwaarden. We spraken met Petra Jeras, marketingmedewerker bij dit mooie Zeeuwse bedrijf.

Veel mensen kennen Weststrate in Middelburg van oudsher als verpakkingenspecialist, maar jullie doen veel meer! Kun je ons iets vertellen over de veelzijdigheid van jullie bedrijf?

Sinds 1934 staat Weststrate voor Zeeuwse nuchterheid gecombineerd met lef, innovatief en creatief ondernemerschap. Vanuit onze logistieke centra in Middelburg beleveren we ruim 7600 relaties vanuit de volgende invalshoeken en disciplines:

Alle verpakkingen: Alle verpakkingsoplossingen voor industrie en detailhandel.

Alles voor kantoor: Projectinrichtingen en –meubilair, kantoorartikelen en –machines, audiovisuele oplossingen en medische & facilitaire producten.

Deze productdiversiteit maakt Weststrate tot dé veelzijdige specialist.

De afzetmarkt heeft zich uitgebreid tot bedrijven, overheden en instellingen in heel Nederland en Vlaanderen. Meer dan 50.000 artikelen worden direct uit voorraad vanuit onze logistieke centra met bijna 20.000 palletplaatsen geleverd. Weststrate streeft ernaar de klant zoveel mogelijk te ontzorgen, dit bereiken we onder andere door klantspecifiek voorraadbeheer en distributie in eigen beheer.

Weststrate en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Jullie werken samen met Stichting Philadelphia, wat houdt deze samenwerking in?

We werken samen met diverse sociale werkplaatsen in de regio. En kijken per opdracht wie welke opdracht het beste kan uitvoeren. Recent hebben we de werklocatie van Tante Amalia onderdeel van Stichting Philadelphia feestelijk geopend. Op onze locatie aan de Anodeweg werken met veel plezier een groep cliënten van Tante Amalia. Tante Amalia biedt een veelzijdige werkplek voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Op dinsdag 28 januari heeft wethouder ir J.J. (Johan) Aalberts deze werklocatie feestelijk geopend. De werkzaamheden voor de cliënten zijn zeer gevarieerd en afwisselend. De ene dag worden er doosjes gevouwen, een andere keer worden er complete displays gevuld met artikelen en een andere dag worden er presentatiekoffers tot compleet product verwerkt. Per opdracht wordt er samen met de begeleider bekeken wie van de cliënten dit het beste uit kan voeren én het leukste vindt. Wat als experiment begon, is nu uitgegroeid tot een vaste toegevoegde waarde voor Weststrate én de cliënten van Tante Amalia. Met veel enthousiasme en plezier zijn de cliënten aan het werk en zijn ze heel trots bij Weststrate te kunnen werken.

Duurzaamheid; hét woord wat we vaak niet in verband brengen met verpakkingen. Denk hierbij aan verpakkingsfolies en plastics. Jullie hebben een ‘5-stappen plan (de 5 ‘’Re’s’’) voor bedrijven bedacht die hierbij kunnen helpen. Wat houdt dit in?

Het verminderen van de hoeveelheid verpakkingsmateriaal is een speerpunt binnen de verpakkingsindustrie. Bedrijven zijn druk bezig met het verbeteren en verduurzamen van hun verpakking. Als verpakkingsspecialist denken we graag mee met klanten die hier mee bezig zijn. We proberen de ecologische voetafdruk van een product zo klein mogelijk te maken. Dit doen we op 5 verschillende manieren:

Re-Use, Red-Duce, Re-Cycle, Re-New & Re-Design

Re-Use: we proberen de verpakkingen her te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een tas, die je vele malen kunt hergebruiken. Zo zorgen we ervoor dat de grondstof maar 1x ingezet moet worden en vervolgens zo vaak mogelijk wordt hergebruikt.

Re-Duce: we proberen minder dikke folies in te zetten. Door minder dik materiaal te gebruiken kunnen we ervoor zorgen dat de ecologische voetafdruk van de verpakking een stuk kleiner wordt. Een bijkomend voordeel hiervan zijn de verminderde kosten voor het verpakken van het product.

Re-Design: vaak kunnen we door het design van een verpakking aan te passen zorgen voor een minder grote ecologische voetafdruk. Zo kunnen we er met een nieuw design voor zorgen dat er minder verpakkingsmateriaal nodig is, of dat het hergebruik van de verpakking wordt gestimuleerd.

Re-Cycle: door plastic afval nog eens te gebruiken kunnen we ervoor zorgen dat er minder grondstoffen gebruikt worden bij de productie van de folies of plastics.

Re-New: door opzoek te gaan naar nieuwe materialen om het folie van te maken kunnen we de ecologische voetafdruk van de verpakkingen verkleinen. Zo kunnen  we gebruik maken van biodegradeerbaar materiaal of biobased grondstoffen.

Door op een actieve manier bezig te zijn met onze verpakkingen hebben we al veel creatieve en vernieuwende oplossingen kunnen leveren voor onze klanten. Kom eens een kijkje nemen in onze belevingsshowroom te Middelburg om maak een afspraak met 1 van onze specialisten. Onze belevingsshowroom is geïnspireerd op de thema’s inspireer, beleef en ontmoet. Straks onder hopelijk wederom normale omstandigheden nodigen we u van harte uit om u een rondleiding te geven. Voor nu beantwoorden we graag uw vragen telefonisch 0118-630000 of via de email info@weststrate.nl.

Tot binnenkort!

Diverse Zeker Zeeuws ondernemers hebben de weg naar Weststrate gevonden. 

In ons verpakkingsatelier laten we graag de voorbeelden van de ontwikkelde verpakkingen aan u zien. Er zijn displays, presentatie koffers, (verzend) verpakkingen, tapes, folies en etiketten  ontwikkeld voor klanten die producten met het Zeker Zeeuws keurmerk verkopen.

Voorbeelden hiervan zijn  “Het Zeeuwse Hert” en “De Zeeuwse Kip” van pluimveebedrijf Noordhoek, en de verpakkingen voor producten van onze relaties Prins & Dingemanse, Viskwekerij Neeltje Jans BV, Adri&Zoon, Seafarm, Vette & Verhaart BV, Aquamossel, Meromar, Piet van Oost, JB Diesch.