STREEKPRODUCTEN ONDER ZEIL

Varende markt op de Oosterschelde aan boord van tjalk Vrijbuiter
Jarenlang was de Zeeuwse ‘beurtvaart’ een florerende business: tussen de Zeeuwse en Zuid Hollandse eilanden voeren zeilschepen met kleine ladingen van dorp naar stad, van landbouwhaven tot aan Rotterdam en verder. 

 

Het is tijd om de vrachtvaart onder zeil weer op gang te helpen en u kunt meevaren! In een tijd waarin er steeds meer nadruk komt te liggen op duurzaamheid is het belangrijk dat we weten waar ons voedsel vandaan komt en hoe het vervoerd is.

Met de 120 jaar oude tjalk willen we de beurtvaart in de Zeeuwse Delta gaan zeilen en daarmee naast schoon vrachtvervoer ook een vergroening en verdieping geven in de recreatie op het water.

 

 

Aan boord kunnen 25 mensen meevaren; we zeilen vanuit Zierikzee naar een andere Zeeuwse haven aan de Oosterschelde. Onderweg geniet u van het prachtige Nationaal Park Oosterschelde, ontdekt u misschien een zeehond op een zandplaat of ziet u bruinvissen zwemmen. En ondertussen krijgt u uitleg over en mag u proeven van een aantal Zeker Zeeuws gecertificeerde streekproducten.

 

 

Afhankelijk van het aanbod vervoeren we streekproducten van de producent naar afnemer, maar aan boord hebben we in ieder geval een selectie van heerlijke producten in twee verschillende Streekboxen die u kunt aanschaffen om na deze zeiltocht thuis nog te kunnen nagenieten.

 

Meevaren op een van de ‘Streekproducten onder zeil’ tochten?

Het vertrek is om 10.00 uur vanaf de ligplaats van de Vrijbuiter bij ’t Luitje in Zierikzee en we verwachten -afhankelijk van de wind en de stroming- rond 17.00 uur weer terug te keren.

 

Kosten: 40 euro per persoon

Lunch is niet inbegrepen

Reserveren: www.vrijbuiterzeilen.nl of www.meezeilenzeeland.nl

 

 

Data en routes:

JULI 2021

Expeditie #1 – 13 juli/ Zierikzee – Burgsluis

Expeditie#2 – 22 juli/ Zierikzee – Goes

AUGUSTUS 2021

Expeditie #3 – 3 augustus/ Zierikzee – Yerseke

Expeditie #4 – 6 augustus/ Zierikzee – Goes

Expeditie #5 – 17 augustus/ Zierikzee – Bruinisse