Samenwerking Vrijbuiter & Coöperatie Zeker Zeeuws

Ondernemerscoöperatie Zeker Zeeuws en Vrijbuiter gaan een samenwerking aan. 

Vrijbuiter zal als vlaggenschip gaan varen voor Ondernemerscoöperatie Zeker Zeeuws

De tjalk Vrijbuiter (bouwjaar 1901) heeft vanaf april 2021 als thuishaven Zierikzee. Naast charter zeiltochten willen de eigenaren Wiebe en Suzan het schip inzetten voor groen vrachtvervoer en zien ze het schip als platform voor duurzame en creatieve initiatieven.

Jarenlang was de Zeeuwse beurtvaart een florerende business: tussen de Zeeuwse en Zuid Hollandse eilanden voeren zeilschepen met kleine ladingen van dorp naar stad, van landbouwhaven tot aan Rotterdam en verder.   Wiebe en Suzan denken dat de tijd rijp is voor een beurtveer anno 2021. We willen laten zien waar de producten die we vervoeren vandaan komen, hoe ze co2 neutraal vervoerd zijn en willen mensen meenemen met dit groene vrachtvervoer.

Aan boord kunnen 25 mensen meevaren; we zeilen naar de verschillende producenten van streekproducten met het Zeker Zeeuws keurmerk, halen producten op en brengen ze naar een volgende haven. Op de website www.vrijbuiterzeilen.nl kan men op individuele basis intekenen voor een of meerdere dagen vrachtvaren.

Andere mogelijkheden zijn het organiseren van proeverijen aan boord of bijvoorbeeld het vervoeren van de producten naar grote steden als Rotterdam, Amsterdam, Dordrecht of Antwerpen.  In de nabije toekomst wordt een elektromotor ingebouwd zodat ook in- en uitvaren van de CO2 neutraal zal zijn.

 

Ondernemerscooperatie Zeker Zeeuws is een coöperatie voor de gezamenlijke marketing & promotie en afzetbevordering van de bij haar aangesloten ondernemers met Zeker Zeeuws gecertificeerde streekproducten.

Wij zien Vrijbuiter als een connectie tussen de ondernemers met streekproducten, de toeristen én de inwoners van Zeeland.