Recept

Zeeuwse vlegel wafels

Bereidingstijd: 60 minuten

Wafels, wie lust die nu niet? En dan vooral de wafels van Zeeuwse vlegel !

Zeeuwse Vlegel wafels

  • 1 kg Zeeuwse Vlegel pannekoekenmix
  • 500 gram volle melk
  • 7 gram droge gist
  • 75 gram suiker
  • 7 gram zout
  • 1 ei
  • 150 gram roomboter
  • nootmuskaat

Benodigdheden

  • Beslagkom
  • Wafelijzer

Bereidingswijze in stappen

Stap 1

Kneed een deeg van alle ingrediƫnten, zorg dat de melk handwarm is en de boter en ei op kamertemperatuur.
Het deeg moet net als bij brood intensief gekneed zijn.

Als je het deeg voorzichtig met je handen uiteen trekt moet je een dun vliesje kunnen maken, indien het scheurt is het nog niet ver genoeg gekneed.

Stap 2

Maak bol van het deeg en breng het op spanning (opbollen)

Stap 3

Als alles is afgewogen en opgebold kan je weer bij het eerste deegstukje beginnen om het uit te rollen.

Neem een rolstokje en rol het bolletje vanuit het midden naar boven uit en doe dit vervolgens nog eens vanuit het midden naar onder zodat er een ovaal ontstaat.

Stap 4

Bak deze ovaaltjes direct in een goed warm (maar niet gloeiend heet) wafelijzer met hetzelfde motief als stroopwafels.

Stap 5

Als de wafel aan beide kanten mooi bruin is, is hij klaar en zal opzwellen. Je kunt de wafel nu doorsnijden en er boter en basterdsuiker tussendoen.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.