Recept

Zeeuwse Vlegel risotto met paddenstoelen

Bereidingstijd: 30 minuten

Zeeuwse vlegel risotto

  • 400 gr Zeeuwse Vlegeltarwe
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 gram geraspte oude (schapen)kaas
  • 250 gram gemengde gesneden paddenstoelen
  • peper en zout

Bereidingswijze in stappen

Stap 1

Fruit de ui en de knoflook aan in 1 eetlepel olijfolie.

Stap 2

Voeg de tarwe toe en bak een paar minuten mee. Giet er zoveel bouillon op dat de tarwe net onder staat. Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg iedere keer bouillon toe als die door de tarwe is opgenomen en roer regelmatig. Herhaal dit tot de tarwe gaar is.

Stap 3

Bak de paddenstoelen ondertussen in de overgebleven olijfolie en roer deze vervolgens samen met de kaas door de tarwe. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Serveer met een lekker stukje (zeeuws) vlees of vis en een frisse salade.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.