Recept

Zeeuwse Tiramisu, bolus & zilte caramel

Bereidingstijd: 30-45 minuten

Ingrediënten zilte caramel

  • 150 g suiker
  • 1,5 dl Oosterscheldewater
  • 30 g boter
  • 75 g slagroom

Ingrediënten Crème:

  • 80 ml eiwit (gepasteuriseerd)
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 80 ml eidooier (gepasteuriseerd)
  • 80 ml gezoete slagroom
  • 200 g mascarpone
  • 40 ml Zeeuwse boluslikeur
  • Kaneel

Overige ingrediënten:

  • 5 st Zeeuwse minibolussen (½ p.p.)
  • Espresso
  • Zeeuwse boluslikeur
  • Oosterschelder (gezuiverd Oosterscheldewater)
  • 15 st Zeeuwse babbelaars (geplet tot grove crumble)

Bereidingswijze in stappen

Stap 1

Espresso maken en laten afkoelen

Stap 2

Zilte karamel maken en in spuitzak doen na afkoelen

Stap 3

Eiwit in ontvette bekken luchtig slaan, helft van de suiker toevoegen en stijf slaan

Stap 4

Eidooier opkloppen, andere helft van de suiker toevoegen en ook luchtig kloppen

Stap 5

Slagroom luchtig slaan, lobbig

Stap 6

Mascarpone met de kaneel en de boluslikeur opdraaien

Stap 7

Vervolgens de opgeklopte slagroom en eidooier goed door de mascarpone mengen met garde

Stap 8

Als laatste het opgeklopte eiwit er zachtjes doorheen spatelen om de massa luchtig te houden en in spuitzak koelen

Stap 9

Bolussen halveren en in een sleetje tremperen met espresso, gezuiverd Oosterscheldewater en boluslikeur

Stap 10

In glas mascarponecrème opspuiten, hierop getrempeerde bolus met snijvlak naar beneden leggen en hierop de zilte karamel en babbelaarcrumble.

Stap 11

Met de presentatie kun je zelf variëren.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.