Recept

ZEEUWSE BIERCOCKTAIL

Bereidingstijd: 30+5 minuten

ZEEUWSE BIERCOCKTAIL met Zeeuwse Tripel van Brouwerij Vermeersen

Een frisse cocktail met een kruidige bittere smaak. Met smaak match van citrus-elementen en een stoer Zeeuws bier, de Zeeuwse tripel van Brouwerij Vermeersen.

Zeeuwse Biercocktail

  • Cointreau
  • Zelf bereide siroop van citroengras *
  • Java Tripel
  • Munt
  • Een niet te smal glas ( evt. een wijnglas)
  • Een stamper

Siroop van citroengras

  • 2,5dl water
  • 125 gr suiker
  • 4 gekneusde stengels van citroengras

Bereidingswijze in stappen

Zelf bereide siroop van citroengras:

kook zachtjes 2,5dl water, 125 gr suiker en 4 gekneusde stengels van citroengras op totdat de smaak van het citroengras zich perfect door de suikerstroop heeft gemengd

In the mix:

Vul het glas voor 1/10 met Cointreau, voeg daarna op de Cointreau een dun laagje citroengrassiroop en roer deze door de Cointreau. Voeg een takje met enkele blaadjes munt toe en crush met de stamper de blaadjes enigszins nabij de bodem.

Vul daarna het glas met de Tripel totdat het glas bijna vol is en roer door.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.