Recept

Zeekraal & Zalmtartaar

Bereidingstijd: 15 + 90 minuten

Zeekraal & Zalmtartaar

  • 400 gram rauwe of gerookte zalmfilet
  • 300 gram zeekraal
  • blokje verse gember (4cm)
  • 1 stengel citroengras
  • 1 rood pepertje (of 1/2 tl grof gemalen zwarte peper)
  • sap van 1 limoen of citroen
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels witte wijn
  • olijfolie
  • zout naar smaak

Bereidingswijze in stappen

Stap 1

Snij de rauwe zalm met een groot mes in fijne stukjes. Doe hetzelfde met de zeekraal en doe beide in een grote kom.

Stap 2

Voeg nu fijngesneden gember, citroengras en het rode pepertje toe. Als je niet zo van pikant houd, gebruik dan zwarte peper. Voeg de limoen, honing en witte wijn toe. Meng alles goed door elkaar. Niet vergeten te proeven en op smaak brengen met wat zeezout.

Stap 3

Vervolgens 1 à 2 uur in de koelkast laten marineren. Serveren als torentje op een bord met enkele hele zeekraalstengels in het torentje gestoken. Beetje olijfolie erover gieten en klaar ben je.

Serveren met toast of stokbrood.

TIP:

Tip voor een mooi torentje: enkele stukken PVC pijp van 40mm in stukken van circa 8 cm zagen. Perfect om een mooi torentje te creëren. Vul het buisje met zeekraal zalmmengsel tot circa 1,5 cm onder de rand. Langzaam het buisje optillen en wat over blijft is je torentje

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.