Recept

Warme appels met blanke vla

Bereidingstijd: 10 + 20 minuten

Een heerlijk, winters nagerechtje !

Ingredienten (4 personen)

  • 4 appels
  • 50 g amandelsnippers
  • 50 g rozijnen
  • 4 theelepels abrikozenjam
  • 1 snufje kaneel
  • 1 el maïzena
  • 1 eidooier
  • 1/2 liter melk
  • 20 g suiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • boter

Bereidingswijze in stappen

Stap 1

Was de appels en steek de kern uit. Meng amandelen, rozijnen, jam en kaneel en vul de appels ermee. Goed aandrukken

Stap 2

Meng voor de blanke vla de maïzena met de eierdooier en twee eetlepels koude melk

Stap 3

Breng de resterende melk aan de kook met suiker en vanillesuiker. Voeg de geroerde maïzena toe, roeren en kort koken.

Stap 3

Serveer de warme appels met de blanke vla, heerlijk met een glas Grappae+ Liqueur van wijnhoeve De Kleine Schorre

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.