Herfst: tijd om te bakken en lekker aan de slag met zoete lekkernijen. Deze taart is op de kop gebakken met Zeeuwse conference peren in de hoofdrol en op smaak gebracht met karamel. En natuurlijk met echte boerenroomboter van Kaasboerderij Schellach en ei van Sturm Zeeuwse eieren.
Het recept en de foto komen uit het kookboek Vol Smaak van Albert Heijn.
Zeef de bloem . Meng 100 gr boter, 50 gr suiker, het ei en de bloem met de mixer tot een deegbal. Verpak de bal in de folie en laat het minimaal drie kwartier in de koelkast rusten.
Verwarm de oven op 200 C . Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Smelt de rest van de boter en de suiker op een laag vuur in de pan tot goudbruin karamel.
Schenk de karamel in de vorm. Leg de peren erin met de bolle kant naar beneden en het smalle uiteinde (waar de steel zat) naar binnen. Rol het deeg uit tot een ronde lap iets groter dan de vorm. Bedek de peren ermee en stop het bij de rand goed in.
Bak de taart in ca 30 m minuten. Laat 5 minuten afkoelen en draai dan pas de taart om . Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en meng dit met crème-fraiche. Bedek de taart met een bord en keer om.
Serveer lauwwarm met de vanillecreme