Recept

Tarbot en eigengemaakte pesto

Bereidingstijd: 30 minuten

Tarbot

  • 8 tarbotfilets
  • 250ml room
  • 1 glas witte wijn
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 geperst teeentje knoflook
  • 250ml visbouillon
  • bosje fijn gesneden peterselie
  • 50 gr boter
  • witte peper
  • 8 satéstokjes of cocktail prikkers

Pesto

  • 60 gram pijnboompitten
  • 3 bosjes verse basilicum 3 potjes
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • circa 6 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • peper & zout

Bereidingswijze in stappen

Pesto

Doe alle ingrediënten in een blender en mix dit tot een stevige smeuïge pasta.

Tarbot

Zet een ruime pan op het vuur en smelt de boter hierin, voeg meteen de gesnipperde ui en knoflook toe. Fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de wijn en bouillon toe, breng aan de kook en laat deze 5 a 10 min sudderen. Bereid ondertussen de tarbotfilets. Smeer elke filet aan 1 zijde ruim in met het Pesto mengsel. Rol de filets op en steek er een cocktailprikker of satéstokje door, zodat hij niet meer afrolt. Doe dit bij alle filets. Leg de opgerolde filets in de visbouillon en laat deze circa 10 minuten met een deksel op de pan sudderen. Voeg dan de room en de peterselie toe en laat de saus zonder deksel nog 5 minuten inkoken. Serveer met aardappelpuree en sla.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.