Recept

Tapijtschelpen met gedroogde lamsworst

Bereidingstijd: 15-20 minuten

Een zalig recept uit het boek Zilt Zoet Zeeland  van Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe en Tanja van den Berge. Zowel het recept alsook het boek zijn echte aanraders!

Ingredienten (4 personen)

  • 1 kg tapijtschelpen, gewassen en schoongemaakt
  • 3 eetlepels olie
  • 1 uit, fijngehakt
  • 300 gr groene kool, in repen
  • 1 knoflookteen, fijngehakt
  • 1 gedroogde lamsworst, in stukjes
  • 1 glas witte wijn of water
  • zeewierpoeder en peper

Bereidingswijze in stappen

Stap 1

Verhit de olie in een diepe koekenpan en roerbak daarin de ui, knoflook en kool een paar minuten tot de ui glazig is.

Stap 2

Voeg de schelpen en lamsworststukjes toe en schenk de wijn of het water erbij.

Stap 3

Roerbak dit op hoog vuur totdat alle schelpen open staan. Strooi er zeewierpoeder en peper overheen en serveer direct.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.