Recept

Stoofpeertjes naar Oma’s recept

Bereidingstijd: ca 150 minuten

Stoofpeertjes horen bij de winter! Ons favoriete recept komt van Little Spoon: stoofpeertjes met vanille – verrassend lekker! Een makkelijk basisrecept dat je kunt variëren met verschillende kruiden of de wijn vervangen door rode bessensap. Zo maakte Oma het vroeger ook al.

Ingredienten (4 personen)

  • 12 Gieser Wildeman stoofpeertjes
  • ½ fles rode wijn
  • 100 gram vanillesuiker
  • 4 kruidnagels
  • 1 vanillestokje
  • 3 steranijs

Bereidingswijze in stappen

Stap 1

Schil de stoofpeertjes. Laat het steeltje zitten en snijd een stukje van de onderkant af, zodat de peertjes rechtop staan in de pan.

Stap 2

Zet de peertjes in de pan, schenk de rode wijn erover en vul aan met water tot de peertjes onder staan. Die de steranijs en kruidnagel in de pan. Schraap het merg uit het vanillestokje. Doe zowel het merg als het stokje bij de wijn.

Stap 3

Laat de peertjes 2 tot 3 uur zacht stoven. Keer af en toe om zodat ze aan alle kanten diezelfde mooie kleur krijgen.

Stap 4

Als je het lekker vindt, kook je het sap met de wijn nog in tot een siroop. Deze schenk je over je stoofpeertjes.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.