Recept

Stoer Zeeuws Burgerbroodje

Bereidingstijd: 30-35 minuten

Stoer Zeeuws Burgerbroodje

Dat past bij Zeeland: een stoere runderburger op een krokant broodje. Natuurlijk lekker met vlees van Limousinhoeve, Black Angus of Vleesboerderij Boot. De bloem komt van de Zeeuwse Vlegel, de eieren van Sturm Zeeuwse eieren en de boter van Kaasboerderij Schellach.

Ingrediënten (4 personen)

  • 140 g tarwebloem
  • 2,5 gr droge gist
  • 10 gr zachte roomboter
  • 4 gr suiker
  • 2 gr zout
  • peper, zout
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel maanzaad

Zeeuwse Rundvlees Burger

  • 240 gr Zeeuws rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 sjalot
  • theelepel kerrie

Bereidingswijze in stappen

Het Broodje

Meng de helft van de bloem met de gist. Vervolgens de melk, boter, suiker en zout. De helft van het losgeklopte ei toevoegen en kneden of mixen tot een glad deeg. Laat dit afgedekt 1 uur op kamertemperatuur rijzen. Kneed het deeg met de overige bloem ongeveer 10 minuten tot een mooi deeg. Laat wederom tot dubbel volume rijzen in ongeveer 1 uur. Het deeg opbollen tot bolletjes van ongeveer 55 gram en op een bakplaat leggen, iets platdrukken en wederom 1 uur rijzen (afgedekt) . Over voorverwarmen op 200 graden. Broodjes bestrijken met het losgeklopte ei en bestrooien met de sesam. Bak ze dan in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Zeeuwse Rundvlees Burger

Een mooi hoog op smaak mengsel maken van het gehakt met de andere ingrediënten . In burgertjes vormen van ongeveer 60 gram . Grillen in de grillpan (of Green-Egg).

Het Burgerbroodje

Snijd het broodje als een hamburgertje door en grill deze aan de binnenzijde kort krokant. Beleg met de Zeeuwse Rundvleesburger en maak het op smaak met ketjap, ketchup en zelfgemaakte mayonaise.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.