Recept

Spaghetti boerenkool en braadworst

Bereidingstijd: 20 minuten

Nog geen zin in boerenkoolstamppot?  Een lekker licht herfstgerecht met boerenkool en gekruide braadworst.

Spaghetti met boerenkool enm braadworst van het Zeeuwse scharrelvarken

  • 2 uien
  • 4 braadworsten
  • 300 gr spaghetti
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 250 ml slagroom
  • 1 kippenbouillontablet
  • 250 gr cherrytomaten
  • 50 gr Parmezaaanse kaas

Bereidingswijze in stappen

Spaghetti met boerenkool en braadwoerst

Pel en snipper de uien. Snijd de worsten met scherp mesje in de lengte in en verwijder het vel. Verhit de hapjespan zonder olie of vet en bak het worstvlees met de ui en wat peper op middelhoog vuur. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.
Kook ondertussen de spaghetti beetgaar
Voeg de boerenkool toe aan het vlees en bak deze 5 minuten mee. Voeg de slagroom , het bouillontablet en 250 ml heet water toe en laat alles 5 minuten op middelhoog vuur garen. De saus kookt dan iets in.
Halveer intussen de cherrytomaatjes. rasp de Parrmezaanse kaas . giet de pasta af en meng alles samen door de saus.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.