Recept

Schouwse Scharrelkip

Bereidingstijd: 100 minuten

Een recept van Margot Verhaagen met Schouwse Scharrelkip van Boer De Ronde.

“Dàt is pas smikkelen en smullen. Zo simpel kan een gezonde Zeeuwse maaltijd zijn en jong geleerd is oud gedaan. Eten met je handen mag, nee moet!”

Ingredienten (4 personen)

  • 1 Schouwse Scharrelkip
  • 2 limoenen
  • (zee)zout
  • olijfolie
  • 1,5 kg aardappelen
  • rozemarijn
  • 1kg Elstar appelen
  • kaneel
  • klont roomboter

Bereidingswijze in stappen

Stap 1

Verwarm de over voor op 200gr Celcius

Stap 2

Bestrooi de scharrelkip met zout. Neem twee limoenen, maak er inkepingen in en stop ze in de kip. Leg deze in een braadslede met de bolle kant naar boven en giet er een flinke scheut olijfolie overheen. Zet de kip 1,5 uur in de oven en besprenkel de kip tussendoor met het braadvocht.

Stap 3

Was 1,5 kilo aardappelen en snij ze in parten. Bestrooi met grof zeezout, een flinke scheut olijfolie en eventueel met wat rozemarijn. Zet ze in de oven bij de kip en laat ze meegaren.

Stap 4

Schil ondertussen 1 kg. Zeeuwse Elstar appelen en snij ze in blokjes. Kook ze in een klein laagje water met 1 tl. kaneel en een klont gezouten roomboter en stamp de appelen na het koken tot moes.

Stap 5

Verdeel de kip, de aardappelen en de appelmoes over 4 borden en serveer met zelfgemaakte mayonaise.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.