Recept

Rode pipo, kip en koude sperziebonen

Bereidingstijd: 45-60 minuten

Een recept van Marcelle Davidse

”Loatum smaeken eej.”

 

 

Kip + Aardappelen

  • 4 kippenpoten
  • kipkruiden naar smaak
  • 8 rode pipo aardappelen
  • Olijfolie

Koude sperziebonen salade

  • 600 gram sperziebonen
  • 1 gesnipperd rood uitje
  • 1 blikje mais
  • 200 gram tomaten in blokjes
  • 100 gram feta
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • Bosje basilicum
  • Peper en zout

Bereidingswijze in stappen

Kip en aardappels

Schil de aardappels, halveer ze en kook ze net niet gaar.
Smeer de kip in met olijfolie en kruid de kip naar je eigen smaak. (Ik gebruikte piripiri, lekker
pittig). Vet de ovenschaal in, leg de kip erin, en zet deze in een oven van 200 graden.
Als de kip gaar is, leg je de kipeven op een bord en de aardappels in de ovenschaal. Bestrijk
de aardappels met het vet en de kruiden van de kip. Goudbruin bakken, zodat de
aardappels krokant van buiten en kruimig van binnen zijn.

Koude sperziebonen salade

Klop van azijn, olie, honing en peper en zout een vinaigrette. Kook de sperziebonen beetgaar
en spoel ze koud. Uit laten lekken en bij de vinaigrette in een schaal doen. Meng alle andere
ingrediƫnten erbij, en laat nog even staan zodat de smaken kunnen mengen.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.