Recept

Robuuste Zeeuwse Perentaart

Bereidingstijd: 45 minuten

Een heerlijke robuuste ‘Zeeuwse’ perentaart waarvan de geur alleen al je doet watertanden!

Het recept is van Salt and Orange

Ingredienten

  • 2 - 3 peren
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • Boter (om bakvorm in te vetten)
  • Jam (bijvoorbeeld abrikozenjam)
  • Blauwe bessen
  • Granola
  • Agave siroop (of honing)
  • Kaneel
  • .
  • Bakvorm

Bereidingswijze in stappen

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bladerdeeg

Vet een lage bakvorm in en bekleed de vorm met bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg. Bak het deeg eerst even een kwartiertje zonder vulling. Om de bodem goed gaar te krijgen.

Peren schillen en snijden

Schil de peren en snij ze in plakjes

Beleggen

Smeer de binnenkant van de taart in met jam. Leg hierop plakjes peer en wat blauwe bessen. Doe hier wat kaneel over.

Bestrooien

Bestrooi het fruit met granola en besprenkel het geheel met agavesiroop.

Bakken

Zet dan de taart terug in de oven en bak hem goudbruin.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.