Recept

Pizza met mosselen en garnalen

Bereidingstijd: 30 minuten

Pizza met mosselen en garnalen; een heerlijk recept uit het kookboek Het Zeeuwse Mosselkookboek van Bart van Olphen – FishTales

Ingredienten (4 personen)

  • 250 gr bloem, plus extra om te bestuiven
  • 120 ml lauw water
  • olijfolie, extra vierge
  • 15 gr bakkersgist
  • 1 blik tomaten a 400gr, gepureerd met staafmixer
  • 8 grote garnalen, gepeld
  • 300 gr gekookt mosselvlees
  • 200 gr kerstomaatjes, in vieren
  • 1 blik artisjokharten, in vieren
  • handvol kappertjes
  • 1 el verse oregano
  • handvol basilicumblaadjes
  • zout en peper

Bereidingswijze in stappen

Stap 1

Zeef de bloem boven het aanrecht en meng er 1 afgestreken theelepel zout door. Vorm er een bergje van en maak in het midden een kuiltje. Giet het lauwe water en 1 volle eetlepel olijfolie in een kom. Voeg de gist toe en roer goed tot die is opgelost. Giet het gistmengsel in het kuiltje van de bloem

Stap 2

Werk met je vingers het gistmengsel en de bloem door elkaar. Kneed het deeg goed tot het glad en elastisch wordt (in ca. 10 minuten). Maak er een bal van en laat het deeg in een afgedekte, ruime kom 3 uur rijzen bij kamertemperatuur. Het volume moet dan bijna verdubbeld zijn.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 220˚C.

Stap 4

Leg de deegbal op een met bloem bestoven werkvlak. Sla zachtjes met je handen de lucht uit het deeg en rol het met een deegroller plat tot een grote pizza met een dikte van ongeveer 5 millimeter. Bestrijk de bakplaat met olie of bekleed het met bakpapier. Leg het deeg erop en druk het naar de zijkanten uit.

Stap 5

Breng met een lepel de tomatensaus op smaak met zout en peper. Verdeel de saus (laat die even inkoken als hij te dun is) over de pizzabodem. Meng in een kom de garnalen en mosselen met een eetlepel olijfolie en verdeel ze over de pizza. Verdeel er nu de kerstomaatjes, artisjok, kappertjes en oregano (houd wat blaadjes apart om te garneren) over. Besprenkel de pizza met wat olijfolie en bak hem in 10-12 minuten goudbruin in de oven. Haal de pizza uit de oven, garneer hem met wat basilicumblaadjes en oregano en serveer.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.