Recept

Pittige ovenpasta met kip

Bereidingstijd: 35-40 minuten

Italiaans gerecht met een Zeeuwse twist door het gebruik van Zeker Zeeuws© ingrediënten.

Recept van Martine Ridderhof, Zeeuwse Foodie

Ingrediënten (2 personen)

  • 150 gram (ongekookt gewogen) pastaschelpjes of pipe rigate pasta
  • 200 gram kipfilet
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroenten (prei/courgette/rode paprika/ui/wortel)
  • 500 gram tomaten passata (pakje of zelf maken: rauwe gepureerde tomaten, ontdaan van zaadjes en vel)
  • 100 gram geraspte kaas
  • Voor de bereiding: olijfolie, Italiaanse kruiden, chilipoeder, 2 tenen knoflook (of 1 theelepel knoflookpoeder)

Bereidingswijze in stappen

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Pel de knoflooktenen en hak deze in kleine stukjes. Knip de kipfilet in stukjes. Snij de italiaanse roerbak groenten in stukken.

Stap 3

Breng in een kookpan water aan de kook, voeg de pasta toe en kook ongeveer 8 minuten.

Stap 4

Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan of wokpan. Bak hierin de knoflook met stukjes kipfilet lichtbruin. Bak vervolgens de Italiaanse groente 5 minuten mee. Voeg de tomaten passata toe, samen met 1 eetlepel Italiaanse kruiden en 1 theelepel chilipoeder.

Stap 5

Vet de ovenschaal in met wat olie en schep de gekookte pasta in de schaal. Verdeel met een grote lepel de saus met kip en groente over de pasta en strooi de geraspte kaas er overheen.

Stap 6

Bak de ovenpasta kip ongeveer 20 minuten af op 180 graden

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.