Recept

Oosterscheldekreeft met Tagliatelle

Bereidingstijd: 60 minuten

Oosterscheldekreeft

  • 4 Oosterscheldekreeften van 500 gr
  • 600 gram seizoensgroenten bijvoorbeeld lamsoren of asperges
  • 400 gr tagliatelle
  • ½ bosje bieslook

Voor de bouillon

  • 5 liter water
  • 1/2 citroen in plakjes gesneden
  • 2 eetl gekneusde peperkorrels
  • laurierblaadjes,tijm
  • 1 steranijs, 1 eetl korianderbolletjes, 10 kardemonpeulen

Voor de botersaus

  • 3 kleine sjalotjes gesnipperd ,
  • 3 dl witte wijn
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 3 dl groente of visbouillon
  • 4 dl slagroom ,150 gr koude boter in kleine blokjes gesneden

Bereidingswijze in stappen

Bouillon

Zet eerst de bouillon op : doe alle ingrediënten in een hoge pan, laat de bouillon circa 30 min trekken op een zacht vuur zodat alle smaken in de bouillon trekken.

Kreeft

Zorg ervoor dat de bouillon snelkokend is: doe de kreeft erin en breng terug aan de kook. Haal van het vuur af, laat de kreeft in de bouillon staan en afkoelen . Haal de kreeft na circa 15 min uit de bouillon en hak hem open.

Botersaus

Doe de sjalot, de wijn en de azijn in een steelpan en kook het geheel in tot 1/3 .Voeg de bouillon toe en kook in tot de helft, voeg de room toe en kook in tot 2/3.Haal de pan van het vuur en klop er voorzichtig de boter door .Proef en breng op smaak met peper, zout en wat citroensap .

garnituren

Doe de sjalot, de wijn en de azijn in een steelpan en kook het geheel in tot 1/3 .Voeg de bouillon toe en kook in tot de helft, voeg de room toe en kook in tot 2/3.Haal de pan van het vuur en klop er voorzichtig de boter door .Proef en breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.