Recept

Mosselgratin met tijm

Bereidingstijd: 30 minuten

Een verrassend recept van een mosselgratin met tijm; verbluffend lekker en een heerlijk voor of tussengerechtje voor de kerstdagen! Wij vonden dit recept op www.mosselen.nl

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 kg mosselen
  • 1 prei, in ringen
  • 150 ml witte wijn
  • 1 grote beker crème fraîche (200 g)
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas
  • rasp van 1 citroen
  • 1 el tijmblaadjes
  • 1 pak grof zeezout (500 g)

Benodigdheden

  • bakplaat

Bereidingswijze in stappen

Stap 1

Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de prei met de wijn in een hoge pan. Leg er de mosselen op. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen met deksel 6-8 min., of tot alle schelpen open staan.

Stap 2

Verwarm intussen de oven voor tot 220 ºC. Roer de crème fraîche los. Meng er de kaas, de citroenrasp, de tijm en zout en peper naar smaak door.

Stap 3

Schep de mosselen uit de pan. Verwijder 1 schelphelft en maak de mosselen los van de schelp. Leg ze terug in de schelp.

Stap 4

Strooi een laag zeezout op de bakplaat. Leg de schelpen in het zout. Schep op elke mossel een lepeltje room. Gratineer de mosselen 10-12 min. in de voorverwarmde oven. Serveer ze warm.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.