Recept

Mosselen witte wijn, zeekraal

Bereidingstijd: 20 minuten

De echte Zeeuwse mosselen komen gegarandeerd uit de Oosterschelde.
Het voedselrijke Zeeuwse water geeft ze een volle, zilte smaak.

Dit lekkere recept is afkomstig van Bart van Olphen uit het eigen echte Zeeuwse Mosselkookboek

 

Ingrediƫnten

  • 3 kg mosselen in de schelp
  • 20 g roomboter
  • 2 stengels bleekselderij, onderkant en draden verwijderd, in dunne plakjes gesneden
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 takjes bladpeterselie, blaadjes geplukt en gehakt, stengels fijngesneden
  • 200 ml witte wijn
  • 50 g zeekraal
  • zwarte peper

Bereidingswijze in stappen

Voorbereiding

Neem een grote kookpan en bereid de mosselen in twee porties of gebruik twee pannen.

Controle

Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren.

Groenten

Smelt de boter in de pan op middelhoog vuur en voeg de bleekselderij, sjalot, knoflook en peterseliestengels toe. Maal er een flinke hoeveelheid zwarte peper over. Smoor de groenten in 1-2 minuten mooi glazig en zacht.

Mosselen

Zet nu het vuur hoog en voeg de wijn toe. Doe direct de mosselen erbij; roer of schud ze even goed om samen met de groenten en leg de deksel op de pan. Til de deksel af en toe even op en roer of schud de mosselen voorzichtig om. Voeg, als je de eerste mosselen open ziet staan, de zeekraal en peterselie toe; houd wat peterselie apart voor de garnering. Leg de deksel weer op de pan en serveer de mosselen direct als ze allemaal openstaan.

Tip: voeg op het laatst een klontje boter toe om de mosseljus wat romiger te maken.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.