Recept

Marco’s Soya Vinaigrette

Dit recept is van chef Marco Verspeten van Brasserie Sailors Inn te Bruinisse en geserveerd tijdens de Zeker Zeeuws Foodbloggers lunch op 23 novembe 2018.

Op brood, over pasta, op je tournedos, een lepel in je mond, maar vooral op Oesters! Oh, wat is dit toch een goddelijke combinatie: Marco, Chef & mede-eigenaar van Brasserie Sailor’s Inn,  zijn sojavinaigrette op oesters.

Ingredienten Marco's Soja Vinaigrette

  • ui, in fijne blokjes gesneden
  • 2 eetlepels Soysaus Kikkoman
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • Mespunt suiker
  • Mespunt vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels sesamolie
  • Zeker Zeeuws Oesters

Bereidingswijze in stappen

Stap 1

Mix alle ingredienten m.u.v. de olies

Stap 2

Zodra het zout en de suiker zijn opgenomen in de emulsie voeg je de olies toe

Stap 3

Mengen, lepel hem op je Zeker Zeeuws oesters en smullen maar!

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.