Recept

Marco’s Runderstoof van Zeeuws rund

Bereidingstijd: 180 minuten

Een heerlijk winters gerecht die je kunt combineren met verschillende side-dishes. Ga je voor healty, kook er wat  rijst bij met groenten of maak er een Guilty pleasure van met dikke frieten. Voor deze laatste gebruik je natuurlijk Zeker Zeeuws aardappelen! Ook een heerlijke combinatie: met Zeker Zeeuws rode bietjes.

Een recept van chef Marco Verspeten van Brasserie Sailors Inn te Bruinisse.

 

 

Ingredienten (4 personen)

  • 2,5 kilo Runderriplappen in blokjes van 3 x 3 centimeter
  • 2 grote uien, grof gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijn gehakt •
  • 7 blaadjes laurier
  • 60 gram grove mosterd, bij voorkeur van het Spennekot
  • 1/2 liter kalfsjus
  • 1 flesje dubbel bier
  • 5 deciliter runder bouillon
  • 50 gram bloem
  • 1 deciliter olijfolie
  • Peper & zout naar eigen smaak

Bereidingswijze in stappen

Stap 1

Verhit een grote braadpan met daarin de olijfolie

Stap 2

Bestrooi de riblappen royaal met peper en zout

Stap 3

Doe de bloem erbij, goed mengen zodat alle stukjes vlees bedekt zijn

Stap 4

Doe het vlees in de pan en braad deze aan tot hij mooi bruin is

Stap 5

Schep het vlees uit de pan

Stap 6

Zodra het vlees uit de pan is, doe je hier gelijk de uien en knoflook in en deze bak
je 2 minuten op laag vuur

Stap 7

Blus dit af met het bier en roer met een garde in de pak, ook over de bodem want
dan weken de smaakvolle deeltjes los

Stap 8

Doe het vlees terug in de pan en zet het vuur hoog

Stap 9

Voeg in de pan de kalfsjus, bouillon, mosterd en laurierbladeren toe

Stap 10

Breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur op een laag pitje

Stap 11

Laat het vlees 2,5 a 3 uur stoven en geniet!

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.