Recept

Kiprollade met kaneelappeltjes

Bereidingstijd: 55 minuten

Deze sappige kiprollade is de ster van uw kerstdiner. Zeker in combinatie met de zoete kaneelappeltjes, die een tikkeltje kruidig smaken dankzij de kruidnagels. Serveertip:  met dikke frieten en de zoete aardappelschotel .

Het recept is gemaakt door Little Spoon voor Agrimarkt. Wij delen het graag voor u zodat u bijvoorbeeld met kerst dit heerlijke gerecht op tafel kunt zetten!

Ingredienten (4 personen)

  • roomboter
  • 1 kiprollade, van circa 600-750 gram
  • 2 uien, in halve ringen
  • 4 appels, in grove stukken
  • 4 tl kaneel
  • 4 kruidnagels
  • 2 el rietsuiker

Bereidingswijze in stappen

Stap 1

Smelt een flinke klont roomboter in een braadpan. Bak de rollade aan alle kanten goudbruin. Laat op zacht vuur met het deksel half op de pan garen. Houd zo'n 45-50 minuten aan. Gebruik een vleesthermometer om te meten of het vlees al gaar is. Met een kerntemperatuur van 72 graden of hoger is de rollade klaar om te eten

Stap 2

Terwijl de kiprollade in de pan zit, gaat u aan de slag met de appeltjes. Smelt een klont roomboter in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg direct de kruidnagels toe. Zodra de ui glazig is doet u de plakjes appel met de kaneel erbij. Bak op middelhoog vuur tot de appel verkleurt en zacht wordt. Strooi net voor het serveren de rietsuiker over de appeltjes en bak nog 2 minuten mee.

Stap 3

Haal de kiprollade uit de pan. Snijd in plakken en serveer met de kaneelappeltjes en eventueel met de jus uit de pan.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.