Recept

Het Klassieke Mosselrecept

Ingrediƫnten mosselen

  • 1 kilo mosselen per persoon
  • prei
  • ui
  • peterselie
  • selderij
  • peper
  • droge witte wijn, bier of water

Ingrediƫnten remouladesaus

  • 4 el mayonaise
  • 1 hardgekookt ei
  • 2 augurkjes
  • 1 el kappertjes

Bereidingswijze in stappen

Ui en peterselie

Snijd/ hak de ui en peterselie fijn/in dunne ringen.

Prei en selderij

Snijd de prei en selderij(blaadjes) wat grover.

Groente koken

Doe een half kopje vocht (water, bier of witte wijn) in een pan en voeg de groente toe.

Mosselen toevoegen

Vul de pan voor 3/4 met mosselen, voeg peper toe en sluit het deksel goed.

Mosselen omscheppen of schudden

Het kookvocht drukt het deksel omhoog wanneer de mosselen koken. Licht het deksel op, zodat het vocht weer zakt. Schep of schud de mosselen om. Doe het deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht het deksel nog twee keer omhoog drukken.

Open schelpen

De mosselen zijn gaar wanneer alle schelpen open zijn, serveer ze direct.

Serveren

Lekker met frietjes of brood en remouladesaus!

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.