Recept

Hasselbackaardappelen met gorgonzola

Bereidingstijd: 50-60 minuten

De Hasselback aardappelen  zien er heel feestelijk uit en zijn vooral heel erg lekker. Van binnen is de aardappel lekker gaar terwijl de buitenkant heerlijk knapperig is.  De aardappelen worden in dunne plakjes ingekeept waarna je ze vult of bestrooid met kruiden, kaas en bijvoorbeeld olie. Hasselback aardappelen zijn erg makkelijk om te maken, een lekker recept van http://www.alvantho.nlvind je hieronder.

 

 

Ingredienten (4 personen)

  • 1 kg kleine tot middelgrote vastkokende aardappels
  • naaldjes van een half bosje rozemarijn
  • 80 g boter, in blokjes
  • scheutje olijfolie
  • vloeibare honing
  • 75 g gorgonzola

Bereidingswijze in stappen

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Maak diepe inkepingen over de breedte van elke aardappel, met telkens 1–2 mm ertussen. Snijd de inkepingen tot twee derde in het aardappelvlees. Vul enkele inkepingen met rozemarijnnaaldjes

Stap 2

Verdeel de blokjes boter over een grote braadslee en druppel ook de olijfolie over de bodem. Schuif de braadslee in de oven en wacht tot de boter na een paar minuten smelt. Leg
dan de aardappels er voorzichtig in.

Stap 3

Rooster ze in 50–60 minuten goudbruin, gaar en krokant. Bedruip ze ondertussen een paar keer met de boter en olie uit de braadslee en keer ze regelmatig. Druppel een beetje honing over de aardappels en rooster ze nog eens 5 minuten in de oven.

Stap 4

Doe de aardappels over op een schaal. Verkruimel de gorgonzola erover en serveer het geheel warm.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.