Recept

Goulash van Zeeuws Hert

Bereidingstijd: 30 minuten en 45 oventijd minuten

Herfst:  tijd voor lekkere wildgerechten. Deze goulash van hert heeft een deksel van bladerdeeg. Smaakt heerlijk na een wandeling met een glaasje rode wijn erbij van bijvoorbeeld Wijngaard ’t Biezenhof of  De Catharinahoeve.

Tip: de goulash kun je de dag tevoren al klaar maken hoef je alleen nog de deegdeksel erop te doen en af te bakken.

Hertengoulash

  • 3 middelgrote uien
  • 400 gr Hertenvlees
  • 1 gedroogd laurierblad
  • 250 ml rode wijn
  • 250 gr winterpeen
  • 2 stengels bleekdselderij
  • 2 el tarwebloem
  • 4 el ongezouten roomboter
  • 350 ml wildfond
  • 5 plakjes ontdooid dievries roomboterbladerdeeg
  • 1 middelgroot ei

Bereidingswijze in stappen

Hertengoulash met deksel van deeg

Snijd 1/3 ui in halve ringen. Snijd het vlees zoveel mogelijk in gelijke stukken. Doe het in een kom, voeg de gesneden ui en laurier toe en schenk de wijn erover. Laat 8 uur marineren.
Snijd de rest van de uien in halve ringen, de winterpeen in dunne plakjes en de selderij in boogjes.
Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) en dep het droog met keukenpapier. Bestrooi met peper, zout en de bloem.
Verhit de helft van de boter in de stoofpan en bak het vlees in ca. 5 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Neem uit de pan. Doe de rest van de boter in de pan en bak de groenten 5 min. Doe het vlees erbij en schenk de marinade en de wildfond erbij. Breng aan de kook en laat vervolgens met de deksel op de pan op de laagste stand in ca. 3 uur zacht en gaar worden.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad licht met bloem en leg de plakjes bladerdeeg precies op elkaar. Rol ze met de deegroller uit tot een dunne lap van 27 cm lang die mooi op de ovenschaal past.
Schep de hertengoulash in de ovenschaal en leg het deeg erop. Steek met de uitstekers hertjes en sterren uit de laatste plak bladerdeeg en plak ze met een beetje water op het deeg. Prik hier en daar een gaatje in het deeg. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bak het bladerdeeg van de hertengoulash in ca. 25 min. goudbruin.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.