Recept

Gewokte mosselen chorizo-rode peper

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Gewokte mosselen met chorizo, tomaat en rode peper

  • 2 kilo Zeker Zeeuws mosselen
  • 125 gram chorizo, in kleine stukjes
  • 10 kleine, smakelijke tomaten, in stukken
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Klein bosje koriander, grof gehakt
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Dit heb je ook nodig:

  • Wok
  • Snijplank + mes

Bereidingswijze in stappen

Hoe gaan we te werk?

Spoel de mosselen in ruim koud water. Gooi kapotte mosselen, of exemplaren die open staan en zich na een tikje met de achterkant van een lepel of tegen het aanrecht, niet sluiten, weg.

en dan:

Verhit de wok. Bak de stukjes chorizo, op laag vuur, zonder olie in 5 minuten zacht. Voeg de ui, rode peper en knoflook toe en fruit 3 minuten op laag vuur.
Doe de tomaat en witte wijn in de wok, breng aan de kook en laat zacht koken tot het grootste gedeelte van het vocht is verdampt. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel wat zeezout.

tot slot:

Schep de mosselen bij het het chorizomengsel. Doe de deksel op de wok en breng alles aan de kook. (Is je wok niet groot genoeg voor 2 kilo mosselen in één keer? Haal dan de helft van het chorizomengsel uit de pan en start met 1 kilo mosselen.)

Schud de pan een paar keer om. Na 5 à 6 minuten, of wanneer alle schelpen openstaan, zijn de mosselen gaar.

Bestrooi met de grof gehakte koriander.

TIP!

De gewokte mosselen met chorizo smaken heerlijk met getoast zuurdesembrood. Leg de plakken zuurdesembrood onder de grill of in de grillpan, tot ze bruin kleuren en knapperig zijn. Besprenkel met olijfolie. En vergeet niet de heerlijke tomatensaus met chorizo onderin de pan op te eten.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.