Recept

Geroosterde biet met Rode Pipo

Bereidingstijd: 15 en 45 oventijd minuten

Herfstkleurige groente van het land. Lekker uit de oven.

Producten

  • 4 rode bieten
  • 4 middelgrote Rode Pipo's (aardappelen)
  • 4 el olie
  • 3tl karwijzaad
  • 5 takjes tijm
  • 1/2 sinasappel
  • 1,5 el honing
  • 75 g witte kaas
  • bakpapier

Bereidingswijze in stappen

Roosteren en klaarmaken

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en aardappelen en snijd ze in kleine partjes. Leg ze op de met bakpapier bekleed bakplaat, houd de twee kleuren apart. Schep de partjes om met 3 el olie, het karwijzaad en wat peper . Rooster ongeveer 45 minuten in het midden van de oven. Schep om de 15 minuten om.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Pers de sinaasappelheft uit . Meng het sap met de rest van de olie, de tijm en de honing tot een dressing.
Neem de bieten en aardappelpartjes uit de oven en schep op een platte schaal. Besprenkel met de dressing en verkruimel de kaas.
Wil je het rood houden? Laat dan de schil aan de Rode Pipo's zitten.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.