Recept

Gegratineerde oesters

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Een recept van onze zuiderburen van www.koelkast.be 

Gegratineerde oesters met parmezaankaas

  • Oesters
  • 20 cl dikke room
  • sjalot
  • knoflookpoeder
  • 20 cl witte wijn
  • geraspte parmezaanse kaas

Ook nodig:

  • oestermes
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze in stappen

Hoe gaan we te werk?

Open de oesters en giet het vocht weg. Leg ze op een plaat met verkreukeld aluminiumfolie (dit om de schelpen beter te kunnen vastzetten)

Verdeel over elke oester, de witte wijn, de fijngesneden sjalot, de knoflookpoeder en een koffielepel room.

Bestrooi met de geraspte Parmezaankaas. Verwarm de oven op 200°C (thermostaat 6-7) en bak de oesters gedurende 15 min.

Laat nadien onder de grill de oesters 5 min. kleuren.

Eet smakelijk!

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.