Recept

Frisse bietjessalade met geitenkaas

Bereidingstijd: 15 minuten

Frisse bietjessalade met geitenkaas

Bij bietjes denk je wellicht meteen aan een Hollands potje rode bietjes met aardappelen en een speklapje. Heerlijk, maar bietjes zijn door de zoete smaak ook prima te gebruiken in diverse andere gerechten. Deze frisse bietjessalade met geitenkaas is echt een heerlijke combinatie. Wist u dat bietjes veel foliumzuur, kalium, ijzer en antioxidanten bevatten? Niet alleen erg lekker dus, maar ook super gezond!

Onderstaand recept is van Martine Ridderhof, Zeeuwse Foodie. Wilt u nog meer gezonde, lekkere recepten van Martine bekijken? Check dan haar website https://zeeuwsefoodie.nl/

 

 

Ingredienten Salade

  • 100 gram gekookte rode bietjes
  • 100 gram ijsbergsla
  • 100 gram komkommer
  • 50 gram geitenkaas
  • 1 eetlepel pijnboompitjes

Ingredienten Dressing

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje peper en zout

Bereidingswijze in stappen

Stap 1

Snijd de bietjes en komkommer in stukjes. Snijd eventueel de verse ijsbergsla in reepjes.

Stap 2

Doe de ijsbergsla, bietjes en komkommer op een groot bord of in een schaal. Verdeel hierover de geitenkaas en pijnboompitjes.

Stap 3

Meng de ingredi├źnten voor de dressing in een klein schaaltje door elkaar met een vork. Verdeel dit daarna over de salade en schep alles door elkaar.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.