Recept

Curry met appel en cider

Bereidingstijd: 50 minuten

Een lekker recept met zoetzure appels en appelcider. Dit recept komt uit de Libelle Yvette’s recepten.

Curry met appel en gember

  • 2-3el olijfolie
  • 2 rode uien, fijngehakt
  • 1 duimlengte gember, geschild en in luciferreepjes
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1,5 tl kurkuma
  • 1tl komijn
  • 2tl paprikapoeder
  • 1/2 knolselderij
  • 1 blik kokosmelk
  • 500 ml appelcider
  • 100gr geraspt kokos
  • 100 gr blanke amandelen
  • 3 zoetzure appelen geschild en in parten
  • peper, zout
  • 1 klein bosje peterselie

Bereidingswijze in stappen

De curry maken

Verhit de olie in een grote zware pan op m middelhoog vuur.
Bak de uien 6 minuten zacht, voeg knoflook, gember en specerijen toe en bak alles 2 minuten mee.
Voeg de knolselderij toe en bak rondgaan.
Blus af met kokosmelk en cider , breng aan de kook en laat het op laag vuur sudderen.
Bestrooi met kokos en amandelen en laat met de deksel half op de pan 25 minuten stoven totdat de knolselderij bijna zacht is en de saus wat ingedikt.
Voeg eventueel meer cider toe als het te droog wordt.
Doe de partjes appel erbij en laat 15 m minuten meestoven totdat ze gaar zijn maar nog niet gebroken.
Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met peterselie en serveer met (basmati)rijst.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.