Recept

Crumble met Bramen en Appel

Bereidingstijd: 60 minuten

Een heerlijk recept van Little Spoon.

 

Ingredienten (4 personen)

  • 3 Jonagolds, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 250 gram bramen
  • 50 gram pecannoten, fijngehakt
  • 100 gram bloem
  • 40 gram havermout
  • 60 gram bruine basterd suiker
  • 75 gram koude roomboter in blokjes + een beetje extra voor het invetten van de ovenschaal
  • 1 kaneelstokje
  • 1 eetlepel vanillesuiker

Dit heb je nodig:

  • Ovenschaal
  • Pan

Bereidingswijze in stappen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in.

Appelblokjes

Doe de appelblokjes in een pan en giet er een beetje water in. Breng aan de kook met een kaneelstokje. Haal na 6 minuten van het vuur. Giet het resterende water af en laat de appel een klein beetje afkoelen.

Kruimeldeeg

Doe de pecannoten, bloem, havermout, bruine basterdsuiker en koude roomboter in een beslagkom en kneed tot het een kruimeldeeg is geworden.

Mengen

Meng de appel en bramen samen met een eetlepel vanillesuiker in de ovenschaal.

Deeg verdelen

Verdeel een klein beetje kruimeldeeg door het fruit. De rest van het deeg gaat er bovenop.

Oven

Zet 35-45 minuten in de oven tot de crumblelaag mooi goud bruin is.

Tip

De crumble is warm op z’n allerlekkerste, dus serveer direct met een klodder lobbig geklopte slagroom.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.