Recept

Vlegel crêpes met appel

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Een heerlijk recept voor Crêpes van Zeeuwse vlegel bloem met appels van Leuke Recepten

Ingrediënten voor de crêpes

  • 150 gr Zeeuwse vlegel bloem gezeefd
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 25 gr boter (gesmolten)
  • 1 zakje vanillesuiker

Ingrediënten voor de vulling

  • 3 appels
  • 3 eetlepels rozijnen
  • snuf kaneel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels suiker
  • poedersuiker om te garneren

Bereidingswijze in stappen

De crêpes

Doe de bloem in een beslagkom en meng een snufje zout en de vanillesuiker er door. Voeg dan de eieren, melk en gesmolten boter toe en klop met een garde of mixer tot een glad beslag. Verhit je een klontje boter in een koekenpan. Schep een dun laagje beslag in de pan en bak de crêpe aan beide kanten goudbruin.
Bak in totaal ca. 6 stuks.

De vulling

Schil en snijd ondertussen ook de appels in kleine stukjes. Meng met de rozijnen, kaneel, suiker en citroensap. Verwarm deze even in een pannetje of magnetron tot de appels wat zacht zijn. Leg wat warme appel op de crêpes en vouw deze 2 x dubbel. Bestrooi met wat poedersuiker.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.