Recept

Boeren Appeltaart met kaneel

Bereidingstijd: 70 (inclusief 60 minuten oven) minuten

Een makkelijke en lekkere taart bestaande uit laag luchtige kaneelcake en bovenop een laag appel met walnoten . Een recept van leukerecepten.nl

Appeltaart basis

  • 125 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 125 ml zure room
  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetl poedersuiker

Appel topping

  • 2 eetl bloem
  • 2 grote of 4 kleine zoetzure appels
  • 3 eetl basterdsuiker
  • 1 eetl citroensap
  • 1 snuf koek of speculaaskruiden
  • 75 gr rozijnen
  • 75 gr walnoten

Materialen

  • mixer
  • springvorm van ca 24 cm

Bereidingswijze in stappen

Taart maken

Verwarm de oven op 180 graden. Mix de boter, witte basterdsuiker en de kaneel met de mixer door elkaar . Voeg een voor een de eieren toe en mix deze door het romige mengsel. Spatel de zure room en het meel met een houten lepel door het beslag.
Vet een springvorm van ca 24 cm in met een beetje boter en schep het beslag er in. Strijk de bovenzijde glad. Schil de appels en snijd deze in dunne plakjes en doe ze samen met de bloem, bruine basterdsuiker, citroensap en koekkruiden in een kom. Voeg de walnoten en rozijnen toe en schep alles goed om.
Verdeel het appelmengsel over de bovenzijde van het beslag en laat ongeveer 1 cm van de rand vrij.
Zet de taart ongeveer 60 minuten (niet al te hoog) in de oven. Controleer met een prikker of hij gaar is van binnen. Bestrooi op het laatst met wat poedersuiker.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.