Recept

Bietentartaar (vegetarisch)

Ingrediƫnten (4 personen)

  • 3 middelgrote bieten, gewassen en de bladeren getrimd
  • olijfolie naar smaak
  • zout naar smaak

Voor de tartaar

  • 4 theelepels afgewaterde kappertjes
  • 1 eetlepel fijngemalen rode ui
  • 1 eetlepel geraspte verse mierikswortel (verwijder de wortel voordat je gaat raspen)
  • 1 eetlepel verse citroensap
  • 2 theelepels extra vergine olijfolie
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1/4 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel vers gemalen verse dille, plus extra als garnering

Bereidingswijze in stappen

Bieten voorbereiden

Laat de oven voorverwarmen op 200 graden. Plaats elke biet op een stukje aluminiumfolie en besprenkel deze met een beetje olijfolie. Breng elke biet op smaak met een beetje zout. Wikkel de bieten in de folie, waarbij je ze volledig bedekt en plaats ze vervolgens op een bakplaat. Bak de bieten tot deze met een vork makkelijk door prikbaar zijn, dit duurt circa een uurtje. Laat ze vervolgens lichtjes afkoelen. Schil de bieten en snij deze in kleine blokjes. Het is handig om handschoenen aan te doen als je dit doet, aangezien je hele handen rood zullen worden als je hiermee bezig bent.

Tartaar maken

In een middelgrote kom mix je de net gesneden bieten samen met de andere ingrediƫnten voor de tartaar. Roer alles goed door elkaar en voeg meer kruiden toe als je dit nodig acht. Plaats het geheel in de koelkast tot je klaar bent om het gerecht op te dienen. De tartaar kun je tot 1 dag van tevoren bereiden.

Serveren

Voordat je de tartaar serveert proef je deze eerst op smaak en pas je de kruiden aan als dit nodig is. Het ziet het best uit als je de tartaar in een vormpje op serveert, maar kan ook gewoon opgediend geserveerd worden.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.