Recept

Aardappelstamp met gefrituurd ei

Een bijzondere stamp, deze aardappelstamp met gefrituurd ei. De heerlijke smaak van de kaas in combinatie met het ei maakt het een bijzondere combinatie van boter, kaas en eieren.

Aardappelstamp met gefrituurde ei

  • 750 gr zachtkokende aardappelen
  • 60 gr roomboter
  • peper
  • nootmuskaat
  • 9 eieren
  • 2 el bloem
  • 70 gr oud witbrood zonder korst fijn gekruimeld
  • Olie voor frituur
  • 60 gr parmesan kaas (geraspt)
  • bieslook voor decoratie

Bereidingswijze in stappen

aardappelstamp met gefrituurde ei

Aardappelen schillen, wassen en in water 20 minuten koken.
De aardappelen uit het water halen en in het water aardappelkookvocht de eieren 6 minuten koken. Eieren kort koud afspoelen en dan voorzichtig pellen .
3 borden met het andere ei, de bloem en het gekruimelde brood klaarzetten.
Het frituurvet in een ruime pan verhitten. De temperatuur is goed als aan een houten steel/lepel kleine blaasjes komen.
De boter verhitten tot deze licht bruin gekleurd is. Dan gelijk van het fornuis halen.
Aardappelen stampen met peper en nootmuskaat kruiden, bruine boter onder mengen (4 el apart houden) en warm houden op heet water.
De eieren eerst in de bloem, dan in het ei en vervolgens in het brood wentelen. In het frituurvet goudgeel bakken en op keukenpapier leggen.
Aardappelstamp in voorverwarmde soepborden vullen, in het midden met een vochtige lepel een deuk maken en daar de eieren in leggen.
De overgehouden boter erover heen druppelen en dan met de geraspte kaas decoreren.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.