Recept

Aardappelsalade zalm, dille, zeekraal

Bereidingstijd: 30 minuten

Een overheerlijke aardappelsalade naar recept van Little Spoon.

TIP! Deze aardappelsalade met zalm, dille en zeekraal is heerlijk als bijgerecht bij de barbecue, maar ook als hoofdgerecht of lunch.z

Aardappelsalade met zalm, dille en zeekraal

  • 500 gram krieltjes, geschrapt
  • Sap en schil van 1 kleine citroen
  • 200 gram zeekraal
  • 250 gram warm gerookte zalm, in stukken
  • Rode wijnazijn
  • Olijfolie
  • Klein bosje dille, fijngehakt
  • Peper
  • Zeezout

Dit heb je ook nodig:

  • Grote schaal
  • Pan
  • Snijplank + mes

Bereidingswijze in stappen

Zo maak je het:

Kook de krieltjes 15 tot 20 minuten, tot ze net gaar zijn. Voeg een zout toe aan het water. Giet de aardappeltjes af en laat uitlekken.

De zeekraal:

Blancheer de zeekraal 30 seconde in kokend water. Laat uitlekken en afkoelen in een vergiet.

Dressing:

Doe de citroenschil, citroensap en een klein scheutje rode wijnazijn in een schaal. Schenk er een flinke hoeveelheid olijfolie bij. Roer goed en breng op smaak met peper en zeezout.
Voeg nu de krieltjes bij de dressing en hussel goed. De aardappelsalade wordt het lekkerst als je de aardappels aanmaakt als ze nog warm zijn. Laat hierna afkoelen

Tot slot:

Net voor je de salade eet voeg je de dille, zalm en zeekraal toe.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.