Recept

Aardappel-preisoep met ansjovis

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

”Deze aardappel- preisoep is gemaakt van eenvoudige ingrediënten, maar daarom niet minder lekker. Na het pureren voeg je slagroom toe en dit maakt de soep fluweelzacht. Tijdens het smoren van de prei voeg je wat ansjovis toe. Dit maakt de soep speciaal. Je weet niet wat je proeft.” – aldus Stefanie van der Maas van http://www.littlespoon.nl

Eet smakelijk!

 

Ingredienten (4 personen)

  • 25 gram roomboter
  • 1 teen knoflook
  • 200 gr prei, in ringen
  • 500 g kruimige aardappelen
  • Olijfolie
  • 1 liter bouillon
  • 5 ansjovisfilets uit blik
  • 100 ml slagroom + extra voor op het bord
  • Zwarte peper
  • 25 gr bieslook, fijngehakt

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Soeppan
  • Staafmixer

Bereidingswijze in stappen

Stap 1

Smelt een klont roomboter in een soeppan en fruit hierin de prei en knoflook aan, tot de knoflook goed begint te geuren. Voeg de ansjovis toe en laat smelten

Stap 2

Doe de aardappelen en de groentebouillon in de pan. Breng 15 minuten aan de kook tot de aardappelen gaar zijn.

Stap 3

Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de slagroom toe en roer goed. Warm de soep nog even door

Stap 4

Breng op smaak met zwarte peper. Pas op met zout want de ansjovis is al zout genoeg. Garneer met de fijngehakte bieslook en een scheutje slagroom.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.