Recept

Aardappel met knolselderij wafels

Bereidingstijd: ongeveer minuten

Wafels zijn een heerlijke snack – of een extra luxe ontbijt – maar vaak niet al te gezond. Deze wafels zijn op basis van knolselderij en aardappel en gezoet met banaan en dadels en dus een stuk gezonder dan de gemiddelde suikerwafel. Versier je wafel met pure chocolade en blauwe bessen en smullen maar!

 

 

Ingredienten voor 5 (grote) wafels

  • 250 gram knolselderij
  • 250 gram kruimige aardappelen
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 30 gram dadels
  • 50 gram gezeefd zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram roomboter of kokosolie
  • 1 reep pure chocolade
  • blauwe bessen

Bereidingswijze in stappen

Stap 1

Snijd de groente in kleine stukjes. Kook in weinig water de knolselderij en aardappel in 15 minuten gaar. Giet het water af en stamp het fijn met pureestamper. Roer 1 ei door de puree. Roer ook een geprakte banaan door het mengsel. Mix de dadels fijn en meng door de puree. Voeg bakmeel toe en wat zout en roer tot een gladde massa. Vind je het deeg nog te zacht, dan kun je altijd wat extra meel toevoegen.

Stap 2

Verwarm het wafelijzer in de tussentijd op gemiddelde temperatuur. Vet het wafelijzer goed in met wat boter of kokosvet en leg een grote schep deeg op het ijzer. Maak in de tussentijd het wafelijzer niet open, omdat de wafel dan niet goed aan elkaar zal blijven zitten. Wacht even 3-4 minuutjes en kijk dan of je wafel goed is. Hij kan daarna altijd nog langer in het ijzer.

Stap 3

Verwarm ondertussen de chocolade tot het gesmolten is. Wanneer de wafel klaar is: serveren met gesmolten chocolade en blauwe bessen.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.