Zelfgemaakte ijsjes: Miss Piggy’s

Bereidingstijd: 260 Minuten

Het recept

Miss Piggy’s – heerlijke, zelfgemaakte ijsjes met frambozen en bramen (optioneel)

Ingrediënten

250 gr frambozen
2 el suiker
2 tl citroensap
200 ml volle yoghurt
+
100 gr frambozen en/of bramen

In stappen:

Maak eerste het creamy frambozenijs:
Prak 250 gr frambozen met een vork of pureestamper. Doe ze in een pan met 2 el suiker en 1 theelepel citroensap en laat op een middelhoog vuur 10 minuten sudderen tot het mengsel licht is ingedikt. Laat afkoelen. Meng deze frambozenpuree in een blender samen met 200 ml (Griekse) yoghurt. Schep het frambozen yoghurt mengsel in een goed afsluitbare bakje en zet 2-4 uur in de vriezer.

Voor de 'Miss Piggy's'':
Pureer de frambozen en druk het mengsel nog even door een fijne zeef. Schep de opgevangen frambozenpuree door het creamy frambozenijs mengsel en giet het in ijsvormpjes of glaasjes. Leg dan onderin wat verse frambozen of bramen. Steek er na 1 uur een stokje in voordat het ijs hard wordt. Of giet verschillende laagjes ijs op elkaar. Leg dan de eerste laagjes even een half uur in de vriezer en giet vervolgens de volgende laag er op enz.

Recept voor 4 Personen