Zeeuwse scones van fab.kookt

Bereidingstijd: 28 Minuten

Het recept

‘Onze’ foodblogster Fabienne – van fab.kookt – maakte deze heerlijke Zeeuwse scones en had goede tips:

”Het moeilijkste aan scones is dat je het deeg niet te lang mag kneden anders wordt het niet meer zo’n kruimelig broodje. Wat helpt is koude roomboter en Zeeuws bloem!” > Ja dit heb ik ook van ‘het internet’ moeten leren

Ingrediënten

225 g (zeeuws) bloem
1 ei
1 tl bakpoeder
50 g ongezouten roomboter in blokjes
60 g kristalsuiker
80 g melk (afhankelijk van het ei)

Zuivelspread
Jam

In stappen:

1)meng het bloem, bakpoeder en suiker door je vingers tot een kruimelig deeg
2)meng een ei en vul aan tot je 150 ml hebt met melk. Meng door het deeg
3)verdeel het deeg in 8 stukken en rol hier grove bollen van. Zorg dat de lucht en de kruimel zo veel mogelijk in het deeg blijven. Smeer de bovenkant in met een beetje melk
4)bak de scones voor 15 minuten goudbruin in een over van 220.

Recept voor 2 Personen