ZEEUWSE BIERCOCKTAIL met Zeeuwse Tripel

Bereidingstijd: 30 Minuten

Het recept

ZEEUWSE BIERCOCKTAIL met Zeeuwse Tripel van Brouwerij Vermeersen.

Een frisse cocktail met een kruidige bittere smaak. Met smaak match van citrus-elementen en een stoer Zeeuws bier, de Zeeuwse tripel van Bierbrouwerij Vermeersen.

Ingrediënten

Wat heb je nodig:
Cointreau
Zelf bereide siroop van citroengras (kook zachtjes 2,5dl water, 125 gr suiker en 4 gekneusde stengels van citroengras op totdat de smaak van het citroengras zich perfect door de suikerstroop heeft gemengd)
Tripel XXX van Bierbrouwerij Vermeersen
Munt

Een niet te smal glas ( evt. een wijnglas)
Een stamper

In stappen:

Vul het glas voor 1/10 met Cointreau, voeg daarna op de Cointreau een dun laagje citroengrassiroop en roer deze door de Cointreau

Voeg een takje met enkele blaadjes munt toe en crush met de stamper de blaadjes nabij de bodem enigszins

Vul daarna het glas met de Tripel totdat het glas bijna vol is en roer

Recept voor 1 Personen