Zeeuwse bal met juun

Bereidingstijd: 30 Minuten

Het recept

Breng uien (juun) en gehakt bij elkaar en je hebt een lekkere Zeeuwse bal. Snel voor elkaar en lekker bij stamppot of op een broodje.  Kortom een makkelijke herfsttopper !

We deden inspiratie voor deze Zeeuwse bal op in het  “Lazy sunday’ nummer Hallo van Jumbo.

TIP!
De gehaktballen kunnen ook in de ovens bereid worden in 25 minuten op 180 graden.

Ingrediënten

2 uien
500gr rundergehakt
1 zakje kruidenmix voor gehakt
1 tl sambal
125 gr gerookt ontbijtspek
25 gr roomboter

In stappen:

Halveer de uien en peil de buitenste twee lagen eraf. houd apart en snipper de rest van de ui fijn.
Meng de gesnipperde ui door het gehakt en breng op smaak met de kruidenmix, sambal en wat versgemalen zwarte peper
Vorm vier gehaktballen van het gehakt en bedek ze met de afgepelde ui. Omwikkel de ui-gehaktballen met ontbijtspek.
Verhit in een koekenpan de boter en bak de gehaktballen rondom aan. Zet het vuur laag en laat ze 15-20 minuten garen.

Recept voor 4 Personen