Zeeuws Stoofvlees van het rund

Bereidingstijd: 150 Minuten

Het recept

Een lekker herfst recept van Harry Boot van Vleesboerderij Boot . Smaakt perfect met Zeeuwse Rode Pipo aardappelen en een eerlijk Zeeuws biertje van Slot Oostende of Brouwerij Veermeersen.  Maar ook een rode wijn van Wijngaard Catharinahoeve of Wijngaard ’t Biezenhof is een passende combinatie.

Eet smakelijk

Ingrediënten

2 uien, 1 teen knoflook, 800 gr. riblappen, bloem, 30 g boter 1, flesje Peelander dubbel bier, 1 laurierblaadje, 2 takjes tijm, 1 runderbouillonblokje, 0,5 tl (versgeraspte) nootmuskaat

In stappen:

Bestrooi het vlees met een beetje bloem.
Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan.
Voeg de uien en knoflook toe en bak ca. 2 minuten.
Voeg laurier, tijm, bouillonblokje en nootmuskaat toe en blus het af met bier.
Laat het gerecht ca 2 ½ uur zachtjes sudderen op laag vuur of stoven in de oven op 160 graden.

Recept voor 4 Personen