Zeekraal en Zalmtartaar

Bereidingstijd: 120 Minuten

Het recept

Leuk & lekker recept : tartaar van zeekraal en zalm

Ingrediënten

400 gram verse rauwe zalm filet (kan ook met gerookte zalm)
300 gr Zeekraal,
blokje verse gember (circa 4 cm lang)
1 citroengras stengel
1 rood pepertje of 1/2 theelepel grof gemalen zwarte peper
Sap van 1 limoen of citroen
1 eetlepel honing
3 eetlepels witte wijn
Olijfolie
Zout naar smaak

In stappen:

Snij de rauwe zalm met een groot mes in fijne stukjes. Doe hetzelfde met de zeekraal en doe beide in een grote kom. Voeg nu fijngesneden gember, citroengras en het rode pepertje toe. Als je niet zo van pikant houd, gebruik dan zwarte peper. Voeg de limoen, honing en witte wijn toe. Meng alles goed door elkaar. Niet vergeten te proeven en op smaak brengen met wat zeezout. Vervolgens 1 à 2 uur in de koelkast laten marineren. Serveren als torentje op een bord met enkele hele zeekraalstengels in het torentje gestoken. Beetje olijfolie erover gieten en klaar ben je. Serveren met toast of stokbrood.


Eet smakelijk!

Recept voor 4 Personen